Live

Published on maart 29th, 2016 | by debramster

0

Micah P. Hinson is fan van The Cure

We hebben ons uitstekend vermaakt gisteren in houtzaagmolen De Ster. Tussen een publiek dat voor de helft bestond uit bebaarde jonge folkhipsters met bloemetjesjurkvriendin en voor de andere helft uit grijze liefhebbers van het betere Americanalied (type Mart Smeets en Johan Derksen) waren wij deelgenoot van een optreden van de enige echte Micah P. Hinson.

Gewapend met alleen een gitaar (met net zo’n “This machine kills fascists” sticker als Woody Guthrie had erop geplakt) en zijn goede humeur bracht Micah P.Hinson speciaal voor ons een dik uur lang zijn mooiste akoestische zingliedjes. Lezers die weleens bij een akoestisch concert van een man met zijn gitaar zijn geweest weten wat zij zich daarbij moeten voorstellen. Daar wijdt ik dus niet te lang over uit. Ik wil wel even kort stilstaan bij wat wij gisteren hebben geleerd over de man en zijn werk.

1 Micah P. Hinson kan niet goed rekenen
Al voordat hij het eerste nummer inzette ontdekte Micah P. Hinson dat hij zijn setlist was vergeten mee te nemen uit de kleedkamer (of – gezien zijn geringe lichaamscontrole – waarschijnlijker: uit de bar in de aanbouw naast De Ster). Een behulpzame bezoeker ging die lijst halen, maar dat was niet de goede. Een andere bezoeker wees hem er daarna op dat de setlist gewoon in zijn achterzak zat. Verrek! Hilariteit alom! Micah P. Hinson vertelde ons toen dat hij vlak voor het optreden lang gepuzzeld had om uit de 43 nummers die hij solo op zijn gitaar kan spelen precies de juiste voor ons te kiezen. Maar na drie kwartier spelen kwam hij erachter dat hij te weinig nummers voor ons het geselecteerd. Geen nood: in zijn telefoon bleek een “masterlist” te staan waar hij toen nog maar wat nummertjes uit koos. Goed opgelost, maar dat overkomt een goed voorbereid artiest natuurlijk niet.

2 Micah P. Hinson heeft weinig geduld met artiesten die lang doen over platen maken
Micah P. Hinson zelf had maar een paar jaartjes nodig om zijn 43 akoestische nummers op plaat te zetten en bovendien nog een hoop elektriese. Daar kan menig andere band een punt aan zuigen, aldus Micah P. Hinson. Enige nuance wilde hij daar wel in aanbrengen. Dat The Cure na vier jaar wachten uiteindelijk met Disintegration op de proppen kwam vond hij het wachten wel waard.

3 Micah P. Hinson houdt van Amerika, maar niet van de Amerikanen
Bij zijn introductie van zijn versie van Woody Guthries This Land Is Your Land ontstak Micah P. Hinson in een heuse rant over het onrecht dat de native American is aangedaan. Dat begrijpen wij best want dat is ook erg. Hij probeerde een vergelijking te maken met hoe het zou zijn als Amerikanen hier de boel waren komen versjteren. Daar kwam hij niet helemaal uit. Maar hij meende het wel en wij begrepen hem toch.

Leuk avondje uit dus, waarbij wij met zijn allen concludeerden dat Micah P.Hinson met gitaar leuk is, maar dat  Micah P. Hinson met band ons nog veel leuker lijkt. Volgende keer ook graag plaatjes op vinyl mee in de koffer, a.u.b.

micah

 

Comments

comments

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑