Live

Published on januari 8th, 2016 | by Frank

0

GeLikt!

2016-01-07 22.23.10De Likt heeft dan wel een van de beste platen van 2015 gemaakt, maar hiphipformaties staan er om bekend om het live te verkloten. Nu eind vorig jaar De Likt hun clubtour door Nederland aankondigden, wilde de Kettingzaag daar natuurlijk bij zijn. We hielden ons hart vast. Dus snel de haartjes in de gel en op naar de Nieuwe Binnenweg. De thuiswedstrijd vond plaats in een ramvol Rotown. Een thuiswedstrijd die bijna niet verloren kon worden.

Bij binnenkomst loopt een nog wat gespannen Jordy te ijsberen tussen kleedkamer en WC. De mensen stromen binnen en de stuiterende beats van de DJ vullen de zaal. Zijn deuntjes lopen na een half uurtje naadloos over in de springende piepjes en bliepjes van John van Beek en Giorgi Kuiper. Met de muziek van de Likt zit het wel goed, zoals bij veel nederhopbands. Waar het vaak mis gaat is bij het zoutloze optreden van de rapper van dienst. Zo niet bij Jordy Dijkshoorn aka Simon.

2016-01-07 22.44.09Na een wat misplaatst intro van Tampie Magdat aka Rembo (-Rembo) start De Likt vol vuur met Wild Vlees. De tenen gaan wat krom omdat Jordy zich van enthousiasme gaat overschreeuwen. De flow uit de raps verdwijnt en hij spuugt alleen nog regels uit. Daarmee verliezen de nummers hun ontspannenheid. Na de eerste nummers gaat het beter. De zenuwen zijn weg en is hij al twee keer crowdsurfend de zaal door gegaan. Af en toe wordt ad random een nek als vervoermiddel gekozen om op een andere locatie te komen. Dan hangt ie weer in een paal en zoekt ie nog de hoek van de bar op. Al volk mennend krijgt hij het wat oudere publiek in beweging.

Er is genoeg te zien. Giorgi maakt zijn naam waar en gooit de italodisco en andere dancetunes vlotjes uit zijn PC. Soms komt hij naar voren voor een spetterend dansje of een solo op zijn Keytar. John blijft wat schuchter achter en stribbelt hevig tegen wanneer hij geen trek heeft in een surftocht over de gretige armpjes van het publiek. Een andere prettige verschijning is Foute Vrouw Sade Adu. Zij zingt drie nummers mee waaronder Niks Mis met Vrouwen en Bloed aan de Muur. Jordy, geil voor aandacht, verkleedt zich een paar keer en eindigt in een rode ballenknijper met leren jas.

Na een ode aan Rotterdam is het publiek het met elkaar eens. Een topoptreden dat de komende tour alleen maar beter gaat worden. Misschien kan Jordy nog wat doseren met zijn energie en laat hij ge’Kanker’ achterwege.

Ga ze zien, komende weken of zeker op een van de Nederlandse festivals.

De Likt (+ Sjamsjoedin) @ Rotown 2016
 Comments

comments

Tags: , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑