Klassieker

Published on maart 31st, 2016 | by Frank

Shoegazin’ across the universe

“Of ik nog wel chef Shoegaze wil blijven” kreeg ik hier te horen op mijn planningsgesprek. Nou die ere-functie wil je niet zo maar kwijt raken. Daarom nog een paar rake tips.

Manon Meurt – To Forget

Hier in Nederland kan je niet anders dan lachen om zo’n naam. Dit Tsjechische viertal luisterde vroeger nog naar de naam Katie & The Accessories. Onbekend of ze toen wel lekker roken. “To forget” klinkt in ieder geval lekker. 

Arial Love Feed – Signal

Start met een relaxte funky drummer, maar als snel volgt de melodische galm die veel shoegaze typeert. Al een tijdje niets meer gehoord van deze band uit Brooklyn, terwijl ze eerder nog World Domination ambieerde.

Flyying Colours – Not Today

Eigenlijk geen idee of ik deze al eens eerder gepost heb, maar een repost waard. De psych/shoegazers uit Melbourne hebben één van de prettigste nummers van vorig jaar gemaakt. Het wordt tijd voor een Europees tourtje. Voor fans van Ride, MBV en Pale Saints.

Leave the Planet – Winter Sleep

Een paar dagen geleden kwam hun nieuwe EP ‘Nowhere’ uit, maar toch wil ik nog even wijzen op het wonderschone Winter Sleep. Nathalia en Jack weten hoe je even kunt ontsnappen aan de alledaagse dingen.

Trementina – Hazy Youth

Trementina blijft van al deze plaatjes nog het dichtst bij de Shoegazemeesters My Bloody Valentine. En om alle tips geografisch goed te spreiden, Trementina komt van Chili.

Comments

comments

Tags: , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑