Nu uit!

Published on december 10th, 2020 | by Der Wolfshund

0

Burgherlul

Zo noem ik mijzelf als liefhebber van puike powerpop… De tweede korte langspeler van de Hoornse band met een James Last-fetish is voorbij voordat je er erg in hebt en smaakt naar meer, meer, meer. Wat volgt is geen recensie, waarvan de leestijd ongeveer even lang is als de luistertijd van het album.

SOMEONE’S TRYING TO TELL ME SOMETHING

Powerpop, zei die nou powerpop? Laten we gewoon lekker met zijn allen de nieuwste kutplaat van de nieuwste kutband aanschaffen. Omdat iemand bij de Kutkrant ‘m toch zo verdraaid tof vond en omdat je zeker weet dat je zogenaamde vrienden ‘m ook hebben gekocht.

THE YEAR THE WORLD BROKE UP

Tot het zover is luister ik liever deze elpee van Niels de Wit en Simone Mansveld. Samen zijn ze Burghers.

WATCHING PAINT DRY

Nou, ik kan je vertellen, met deze plaat op de grammofoon kan me dat niet lang genoeg duren.

PAINT BOSSA

Hetzelfde maar dan anders. P U N K  A S  F U C K ! ! !

SOMETHING FOR EVERYONE

Everything for somebody. Ik ben in ieder geval dol op DEVO en Kraftwerk geïnspireerde synthpunk. Maximaal minimalisme. Minder, minder, minder! Dood aan de gladiolen.

IS IT TRUE WHAT THEY SAY ABOUT ME?

Ome Gerard Reve zei ooit over autobiografisch schrijven: “Waar gebeurd is geen excuus.” En daar houd ik mij aan. Als je moet kiezen tussen waarheid of legende, ga voor de legende. Deze band is het, heeft het, wordt het. Slepend, meeslepend.

SHE DOES EVERYTHING FOR ME

Zombies sterven niet. Ze gaan naar de hemel om een nieuwe band te beginnen. Alleen de naam Burghers is al bezet.

WHEN THE CREDITS FADE

En dan is het alweer tijd om de plaat nog een keer te luisteren. Had ik al gezegd dat hij met gezellig krantje wordt geleverd? Hij wordt met gezellig krantje geleverd.

Nieuws dat er toe doet

Alleskunner en drukdoener Niels de Wit heeft met Simone/Burghers een fijne tweede plaat afgeleverd. Voor liefhebbers van die jaren ’70 underground sound. Pop met ballen en tieten. Niet te kort en zeker niet te lang. Dat laatste krijg je met negen liedjes op 45 toeren. Nu al goedkoper dan menig Black Friday-angebot dus waar wacht je op?

En koop meteen ook de eerste plaat
En de dubbele soulkneiter van Simone Joan Mansfield.

Of koop gewoon alles:

Do It Yourselver gaat het niet worden

Comments

comments

Tags: ,


About the Author

Der Wolfshund - a.k.a. Barry Hofstede - is an independent writer. His work includes: theatre plays, short stories and song lyrics. He's also a columnist and story teller. Besides that, he's an avid record collector, part time rock star and deejay.Comments are closed.

Back to Top ↑