Nu uit!

Published on juni 22nd, 2017 | by Der Wolfshund

0

Luisteren Kryng!

The Kryng is naam van de meest recente band van éénmans hitfabriek Mark Ten Hoor. Na een fantastische debuutsingle hebben ze nu een plaat uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

In de groeven van die elpee liggen twaalf melodieuze garagebietkneiters op je te wachten. De plaat heet Going Nowhere en is verschenen in een op de titel toepasselijke oplage van driehonderd exemplaren. Maar ach, wie zei ook alweer “fame is fleeting, obscurity is forever”

Luisteren…

In ieder nummer sluipt wel een oorworm rond, wachtend om zich in je hoofd te nestelen zodat jij weer wat hebt te neuriën op de fiets.

The Beatles zijn nooit ver weg in zijn composities, maar Mark schildert met veel meer kleuren. Zoals de intelligente gevoeligheid van The Zombies en de kinderlijke onschuld van Daniel Johnston. Hier en daar mag hij ook graag even pootjebaden in psychedelica, toen dat nog een middel was en geen doel op zich. Andere keren is daar ineens als een zomerstorm de opgekropte frustratie à la The Who, of de punksneer van The Sonics.

Maar het is niet alleen wat je speelt, het gaat er ook om hoe je het speelt. En daarmee ben ik bij de rest van de band aangekomen, te weten oudgedienden Peter Kroes (basgitaar) en Arjan Spies (drums). Deze twee eindbazen van muzikanten hoef je niet te vertellen hoe ze een puike beat of een prettig knorrende baslijn uit de mouw moeten schudden. Bij sommige mensen lijkt dat vanzelf te gaan en dat zeldzame talent hebben die twee. Arjan heeft trouwens ook voor de opname (cassettebandjes) en productie getekend in/met zijn eigen Studio Teepdeck.

De psychedelische freakbeat van The Kryng is niet revolutionair of vernieuwend (of het moet zijn dat ze geen autotune gebruiken), maar van liedjessmederij van dit kaliber kunnen een hoop bands wat opsteken. Daarom zijn The Beatles ook nog steeds populair. Maar genoeg over hen. Never mind The Beatles, here’s The Kryng!

Zondag 25 juni kan je The Kryng live zien en horen op Ruisfest # 3 in dB’s, te Utrecht.

Ruis Fest # 3 W/ Archie & The Bunkers (USA – Third Man Records) + Kitty Kitty Tuna + Sensational Second Cousins + The Kryng + Wet Boys

Comments

comments

Tags: , , , ,


About the Author

Der Wolfshund - a.k.a. Barry Hofstede - is an independent writer. His work includes: theatre plays, short stories and song lyrics. He's also a columnist and story teller. Besides that, he's an avid record collector, part time rock star and deejay.Comments are closed.

Back to Top ↑