Live

Published on november 24th, 2017 | by Frank

0

Visions of China

Met de voorprogramma’s van Depeche Mode zit het meestal wel snor.  De laatste tours deden The Horrors, The Raveonettes, Big Deal, Nitzer Ebb, Soft Moon de aftrap. Zondag is het de beurt aan het Chinese Re-TROS. Nou heb ik eerlijk gezegd nog nooit een band uit China gezien of gehoord, maar deze band is wel wat extra aandacht waard. Ze stijgen in ieder geval uit boven hun nationale vakbroeders Queen Sea Big Shark, PK14 en Carsick Cars. Die hebben last waar meer Chinese producten mee te kampen hebben, matige (westerse) namaak.

Re-TROS, ook wel Rebuilding the Rights of Statues, is een trio uit Beijing en bestaat uit het echtpaar Hua Dong & Liu Min en de ingevlogen drummer Huang Jin. Ze omschrijven hun muziek zelf als een mix tussen westerse (post-punk) en oosterse/Japanse muziek (Ryuichi Sakamoto en Yellow Magic Orchestra). Ze hebben rijkelijk gebietst uit de verschillende stromingen, waarbij de motorik van Neu! alles mooi bij elkaar houdt.

Onlangs kwam hun derde album Before The Applause uit met als opener Hailing Drums. Een heerlijk uitgesponnen krautrock nummer met een tekstuele knipoog aan Japans Visions of China. Je hoort er duidelijk de hand in van mixer / producer Héctor Castillo, die eerder veelvuldig samenwerkte met Philip Glass, David Bowie en Antony and the Johnsons. Dat ze de juiste mensen om zich heen verzamelen blijkt ook wel uit dat Brian Eno een mopje meespeelde op hun eerste EP ‘Cut Off’.  Ook At Mosp Here zit lekker in elkaar, zo te verwarren met de nieuwste van The Juan Maclean (het is alsof we Nancy Whang zelve horen). Inmiddels is At Mosp Here in the mix genomen door oppermotormusikers Fujiya & Miyagi. Pigs in the River is een smakelijke en bijna één-op-één rip-off van Red Right Hand van Nick Cave. Zo te gebruiken in een aflevering van Peaky Blinders.

C-POP komt er aan!Comments

comments

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑