Nu uit!

Published on mei 17th, 2016 | by koenraadpss

0

Oostenrijk wordt wakker!

Ook als we de nare Schicklgruber even wegdenken is Oostenrijk niet bepaald een land om van te houden. Wat is er qua muziek nu helemaal uit dat historische misbaksel gekomen? Falco, Conchita Wurst, Opus…
En speciaal voor de ouderen onder ons noem ik ook nog die vervelende W.A. Mozart (1756-1791). Al meer dan 250 jaar houdt deze Elton John van de klassieke muziek dit arme land muzikaal gegijzeld.
Maar daarin lijkt nu eindelijk verandering te zijn gekomen. Terwijl de alpenrepubliek zich opmaakt om een nieuwe Schicklgruber als president te kiezen, wordt er in de ondergrondse kelders van Wenen heel aardige muziek gemaakt.
Zo is daar de band Kreisky die al even aan de weg timmert in Oostenrijk en die afgelopen editie zelfs op Noorderslag mocht komen spelen. Dan moet je als Oostenrijkse band wat kunnen..
Daarnaast wees de kettingzager uit Trier mij op de eveneens uit Wenen afkomstige band Bilderbuch. Dat de band winnaar was van de Amadeus Award 2016 voor beste Oostenrijkse band zag ik niet direct als aanbeveling. Maar blijkbaar zijn ook Oostenrijkers in staat om zo nu en dan een goede kandidaat te kiezen. Als ik Volkskrant-recensent was zou ik hun muziekstijl eclectisch noemen. Nu noem ik het gewoon geil op zijn Duits.
Tenslotte is daar nog Kommando Elefant, eveneens uit Wenen. Zij typeren hun muziek als ‘zwischen Party und Melancholie, mit Herz und Anarchie’. Eclectisch, zou de VK-recensent zeggen. Ik zeg: toll! Mocht je de Duitse taal trouwens machtig zijn, luister dan eens naar de teksten. Bijzonder eclectisch, wat ik je brom. Hieronder de bewijzen.

Comments

comments


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑