Klassieker

Published on maart 3rd, 2013 | by debramster

12

Sky is the limit

De lente staat voor de deur. En hoewel het nog wat te vroeg is voor rokjesdag, begint het hier en daar toch wat te kriebelen. Dat maakt deze tijd van het jaar tot de ideale tijd voor leukemeisjesmuziek. Nu is er altijd wel ergens een leuk meisje dat leuke muziek maakt, maar er is er een die in Europa toch wel erg over het hoofd wordt gezien. Ik heb het dan natuurlijk over Sky Ferreira, de 20 jarige “Hollywood Bardot” uit de Verenigde Staten van de USA.

Sky is van alles. Ze is van Portugese, Braziliaanse en native American afkomst. Verder is ze naast singer songwriter ook nog eens model en actrice. Sky is opgevoed door haar oma, die toevallig een viendin van Michael Jackson was. Sky zag Koning Pop dus vaak in haar jeugd. Misschien dat ze daardoor snel door de molens van de muziekindustrie heen stoomde. Op had 15de maakte ze haar eerste demootjes en al snel streden platenmaatschappijen om een contract. Dat contract heeft ze inmiddels op zak, maar met de eerste plaat vlot het nog niet zo. Daar werkt ze nu al een paar jaar aan. In de tussentijd verblijdt ze ons gelukkig met flink wat singles en twee EP’s.

Come on boys and girls, let’s blow up the world!

Als je goed naar al die plaatjes luistert, snap je waarom het nog niet zo opschiet met dat debuutalbum. Sky is namelijk nog veels te druk bezig te ontdekken wie ze is en wat ze nu precies wil. Kwa geluid schiet het dus alle kanten op, maar dat is natuurlijk meteen een deel van de charme. Haar eerste singles One, 17 en Obsession zijn pittige electropop, met een dikke vette knipoog naar Little Boots en Ke$ha. Op de EP As If! uit 2011 zet ze die lijn min of meer voort, maar op Ghost, dat eind vorig jaar verscheen, is ze minder stijlvast. Het aanstekelijke Lost In My Bedroom (met epilepsiewaarschuwing) klinkt nog het meest als de Sky die we kenden, maar verder varieert het geluid van Lana Del Rey meets Angelo Badalamenti (Bad Dream) tot Nirvana (Red Lips).

sky ghost

Absoluut hoogtepunt van Ghost is de meisjesspleen van Everything Is Embarrassing. Van dat nummers zijn op de interwebs verschillende remixen te vinden, waaronder een hele fijne van Twin Shadow. Onlangs liet Sky via de sociale media’s trouwens weten dat ze nu echt van de electropop af is en dat haar plaat, die dit jaar moet verschijnen, meer als Blondie zal klinken. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

Blondie meets Madonna

Sky’s plaatjes zijn niet echt makkelijk verkrijgbaar. In de platenzaak vind je ze niet en ook op iTunes en Spotify staat hoegenaamd niets. Gelukkig hebben we haar Soundcloud nog. Daarop kun je Ghost integraal beluisteren. En hoewel dat plaatje in de herfst van 2012  verscheen, roep ik het bij deze uit tot de soundtrack van mijn lente van 2013!

Hee, Sky was al een keer in Amsterdam. Hopelijk snel weer!

Comments

comments

Tags: , ,


About the Author12 Responses to Sky is the limit

 1. Frank says:

  Ha ha, deBramster is op Sky! 🙂

 2. Frank says:

  btw, wel leuke plaatjes. Vind dat dwepen met die heroine-chique-look van courtney love dan weer niet zo smakelijk.

 3. kpss says:

  Heeft ze een blauw oog of zo? In ieder geval een stoer wijf. Beter zo beginnen en gezond eindigen dan a la Britney.

 4. debramster says:

  Jullie moeten maar eens wat beautytips met Sky gaan uitwisselen.

 5. Pingback: Sky is geen junkie | KETTINGZAAG

 6. Pingback: Toe maar: nog weer eens zo’n eindejaarslijstje | KETTINGZAAG

 7. Pingback: Toe maar: nog weer eens zo’n eindejaarslijstje | DE KETTINGZAAG

 8. Pingback: Vochtige start Primavera Sound 2014 | KETTINGZAAG

 9. Pingback: Vochtige start Primavera Sound 2014 » De Kettingzaag

 10. Pingback: Sky is geen junkie - DeKettingzaag

 11. Pingback: DIIV doet zijn best, 808 State een stuk minder - DeKettingzaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑