Nu uit!

Published on oktober 9th, 2018 | by koenraadpss

0

Cat Power is helemaal terug! En wij mogen duiden….

Er is nieuws uit poezenland. Cat Power heeft na zes jaar dan eindelijk een nieuwe plaat gemaakt! Helaas is ook dit belangrijke culturele wapenfeit volledig voorbij gegaan aan De Wereld Draait Door. Gelukkig heb ik de komende dagen wel enige gaatjes in mijn agenda rond de klok van zeven om e.e.a. te duiden in de Westergasfabriek. Sterker nog, om de immer drukbezette Matthijs en Meisje Wynia tijd te besparen heb ik het interview alvast voor de redactie uitgeschreven.
Matthijs: Ze is de grootste diva sinds Aretha Franklin! Een vrouwelijke Charles Aznavour! En ze heeft een nieuwe plaat! We hebben het over niemand minder dan Cat Power! En om deze bijzondere gebeurtenis voor ons te duiden hebben we hier aan tafel Koenraadpss van de onvolprezen website Dekettingzaag.nl. Koenraadpss, je bent een fenomeen, mag ik wel zeggen. Eerlijk is eerlijk, als iemand hier iets kan zeggen over Cat Power dan ben jij het… En dat ga je dan ook doen…Hier in de Westergasfabriek… Leg even heel kort uit aan de natie wat er zo bijzonder is aan deze nieuwe plaat van Cat Power.
Koenraadpss: …. Die stem…. Alsof deze gewrocht is in het inferno van Dante, alsof het leed van duizenden jaren menselijk verval gebrand is in deze stembanden, die vocale trillingen die als engelen in je oren pissen. Een esthetische eclips die wel eens een paradigmawisseling zou kunnen zijn in het Rijk van Schoonheid.
Matthijs: Fantastisch! Je bent een fenomeen, Koenraadpss, eerlijk is eerlijk… Net als jouw medeauteurs Snoeischaar, Bramster en Der Wolfshund overigens… Op dat unieke, geweldige weblog Dekettingzaag,nl. Dat moet echt gezegd worden. Maar heeft het – met alle respect natuurlijk – niet een beetje lang geduurd, dat nieuwe album? Zes jaar voor acht nieuwe nummers, dat is nogal wat. Ondertussen hoorden we allerlei zorgelijke verhalen over alcoholmisbruik, foute vriendjes, psychoses. Is hier sprake van een comeback?
Koenraadpss: Ach Matthijs, zoals Vader Cats al zei: Wie lacht niet, als hij den Mensch beziet. En zei ook Heintje Davids niet dikwijls dat ze er mee uit ging scheien? Luister naar een nummer als Woman waarin Cat Power zich autobiografisch door een nummer heen kucht met een vigeur alsof ze uit een schilderij van Matisse is gekropen.
Matthijs: Fenomenaal, Koenraadpss! Maar is het niet zo dat Cat -of Chan Marschall zoals ze eigenlijk heet – in een interview met The Guardian heeft verteld dat ze het allerliefst alleen in een karaoke-studio liedjes van andere artiesten zingt? En is het niet ook zo dat ze tegenwoordig haar zoontje Boaz, die ze op 44 jarige leeftijd het leven schonk, overal mee naartoe zeult?
Koenraadpss: Mag ik dan wijzen op het kwintessentiële nummer Black, waarin Chan de moordkuil die haar hart is nog verder vult met de lijken uit haar kast? Of het zielverscheurende You Get, dat het manifest voor een manische toekomst zal worden, zo voorspel ik…
Marc-Marie: Maar weet je,,,,, ik weet niet,,, nou ja,,, ik heb dus gehoord dat In Your Face over Trump gaat. En dat vind ik dan toch weer zoooo goed!! Zooo sterk dat ze zich laat horen!! Toch?
Koenraadpss: Een tragisch misverstand, dat Chan al in verschillende interviews heeft proberen recht te zetten. In Your Face gaat niet over Trump want Chan weet niet eens wie dat is. Chan ziet de politiek slechts als het schuim op de golven. Dust in the Wind…
Matthijs: Een bijzonder mens kortom, die Cat Power. Voor ons geduid door een bijzondere gast die wij vast vaker gaan terugzien. Koenraadpss van de onvolprezen website Dekettingzaag.nl

Comments

comments


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑