Nu uit!

Published on december 27th, 2014 | by Frank

0

Jaarlijstje 2014 – Frank –

De eerste sneeuw van het jaar en je voelt het al aankomen, een eindejaarslijstje. Aan het begin van dit jaar was de gedoodverfde favoriet duidelijk. En daar was ook gelijk het probleem, weliswaar nog springlevend, maar Jesse Lanza maakte ‘Pulling My Hair Back’ al in 2013. Shit!

De plaat klinkt als het beste van Junior Boys en met als toevoeging een puike zangeres. De connectie met Junior Boys is niet vreemd als je weet dat Jeremy Greenspan (zanger/gitarist van JB) de co-schrijver/producent van de plaat is.

Jesse LanzaSpringende noten als over elkaar struikeldende vlooien, lekker luchtig en altijd dansbaar. Door de warme stem van Jesse Lanza krijgt je zoiets al electro-R&B. Als je nu al niet gestopt bent met lezen, dan kun je ook gelijk wel even naar ‘Keep on Movin’ luisteren. Dé danstrack van 2014 (en dus van 2013. Shit!). Het nummer begint heerlijk vals en vanaf daar, de titel geeft het al aan, wordt stilstaan lastig. Op het eind is daar dan eindelijk de verlossing van de spanning die langzaam is opgebouwd. Alleen mag je daar dan niet langer dan 20 seconden van genieten. Nog maar eens opzetten dan. Maar.. die plaat is dus niet uit 2014 (Shit!). 

Daarom deze tien van 2014

Frank2014

Eagulls – Eagulls
Jezus, daar is al vaak overgeschreven. En Terecht.

The Primitives – Spin-O-Rama
Niet de meest orginele plaat, maar wel één waar het zonnetje lekker schijnt.

The Juan Maclean – In A Dream
Nou John Maclean kom maar eens naar PS15 als je durft! (Dromen mag)

Cosines – Oscillations
Van de vele toffe ontdekkingen op Indietracks is het Cosines die het prettigste plaatje heeft gemaakt. En dan staat de hit ‘Hey Sailor Boy’ er zelfs nog niet op.

The Raveonettes – Pe’ahi
NME heeft het bij het rechte eind “My Bloody Valentine gone surfin’”

Making Marks – A Thousand Half Truths
Eigenlijk maak ik al jaren hetzelfde lijstjes waar de bands steeds anders heten. Vergelijk eerdere hoge noteringen: Camera Obscura (2009), Allo Darlin’ (2012), The Lucksmiths (2005)

Gulp – Season Sun
De bassist van The Super Furry Animals deed het nog eens met zijn vrouw en maakte dit prachtige golvende debuut. Daarnaast is Guto Pryce ook nog eens Cardiff City supporter. Wat wil je nog meer.

La Roux- Trouble in Paradise
De Kakatoe uit de UK is terug en hoe!

Beverly – Careers
Heeft er al eens iemand in Mind Map gemaakt wat er nou allemaal is voortgekomen uit de Vivian Girls? In een vroege fase zat Frankie Rose ook hier weer op de drum. Dan weet je ongeveer hoe het klinkt en dan weet je ook dat dit meestal ook in mijn eindlijstjes terecht komt.

Sleaford Mods – Chubbed Up+
Verzamelaars horen niet in eindlijstjes. F U C K OFF!

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑